Je beste eigen website maken in 5 stappen?

eigen website maken in 5 stappen Hyperfix Marketing en webdesign Dronten

Geschreven door Kasper van de Weg

Kasper houdt van creatief bezig zijn, zo is hij veel bezig met webdesign en de programma's van Adobe. Daarnaast heeft Kasper een grote interesse in complexe marketingvraagstukken.

Webdesign | Websites maken

w

0 Reactie(s)

Geschreven op 19 sep, 2023

Een eigen website maken hoeft niet moeilijk te zijn.
Het internet is tegenwoordig de plek waar je moet zijn om jezelf, je bedrijf of je passie te presenteren aan de wereld. En wat is een betere manier om dat te doen dan met je eigen website? Het goede nieuws is dat je geen doorgewinterde webontwikkelaar hoeft te zijn om dit te bereiken. Met behulp van WordPress, een gebruiksvriendelijk content management systeem, kun je snel en eenvoudig je eigen website opzetten. In dit artikel nemen we je mee door de 5 stappen om je eigen website te maken met WordPress.

eigen website maken in 5 stappen Hyperfix Marketing en webdesign Dronten
eigen website maken in 5 stappen Hyperfix Marketing en webdesign Dronten

Eigen website maken – Stap 1: Domeinnaam en Hosting

Het eerste wat je nodig hebt, is een domeinnaam (bijvoorbeeld www.jouwbedrijfsnaam.nl) en webhosting. Dit zijn de fundamenten van je website. Kies een pakkende domeinnaam die je merk goed vertegenwoordigt. Vervolgens selecteer je een betrouwbare hostingprovider om je website online te zetten. Zorg ervoor dat de hostingprovider WordPress ondersteunt, wat de meeste providers doen.

Eigen website maken – Stap 2: WordPress Installatie

Met je domeinnaam en hosting in orde, kun je WordPress installeren. Dit is meestal eenvoudig met één klik via het controlepaneel van je hostingprovider. Volg gewoon de instructies en binnen enkele minuten heb je WordPress operationeel.

Eigen website maken – Stap 3: Kies een Thema

WordPress biedt een uitgebreide bibliotheek van gratis en premium thema’s. Kies een thema dat past bij de stijl en het doel van je website. Je kunt thema’s vinden voor blogs, portfolio’s, bedrijfswebsites en meer. Pas het gekozen thema aan met je eigen logo, kleuren en inhoud.

eigen website maken in 5 stappen Hyperfix Marketing en webdesign Dronten
eigen website maken in 5 stappen Hyperfix Marketing en webdesign Dronten

Eigen website maken – Stap 4: Voeg Inhoud Toe

Nu komt het leukste gedeelte: het toevoegen van inhoud aan je website. Schrijf boeiende teksten, voeg afbeeldingen toe en creëer pagina’s zoals ‘Over Ons’, ‘Diensten’ en ‘Contact’. WordPress heeft een intuïtieve editor waarmee je gemakkelijk inhoud kunt bewerken en publiceren.

Eigen website maken – Stap 5: Plugins en Functionaliteiten

WordPress wordt geleverd met basisfunctionaliteiten, maar je kunt je website verbeteren met behulp van plugins. Zoek naar de juiste plugins om functies zoals contactformulieren, social media integratie, SEO-optimalisatie en meer toe te voegen aan je site.

eigen website maken in 5 stappen Hyperfix Marketing en webdesign Dronten
eigen website maken in 5 stappen Hyperfix Marketing en webdesign Dronten

Waarom Overwegen om een Website te Laten Maken?

Hoewel het zelf maken van een website met WordPress zeer haalbaar is, zijn er momenten waarop het voordelig kan zijn om een professionele webdesigner of -ontwikkelaar in te schakelen. Hier zijn enkele voordelen:

  • Professioneel Uiterlijk: Een ervaren webdesigner kan een website creëren die er professioneel uitziet en de aandacht van bezoekers trekt.
  • Tijdbesparing: Het bouwen van een complexe website kan veel tijd in beslag nemen. Een professional kan dit proces versnellen.
  • Maatwerk: Een webdesigner kan je helpen bij het ontwikkelen van een unieke en op maat gemaakte website die perfect aansluit bij je doelen.
  • Technische Ondersteuning: Als er problemen optreden, kan een professional snel en efficiënt oplossingen bieden.
  • Optimalisatie: Een webdesigner kan zorgen voor een geoptimaliseerde website die snel laadt en goed scoort in zoekmachines.

Het is belangrijk om te overwegen wat het beste is voor jouw specifieke behoeften en budget. Sommige mensen komen het beste uit met een DIY-benadering, terwijl anderen baat hebben bij professionele hulp. Het belangrijkste is dat je online aanwezig bent en je gevonden kan worden door jouw doelgroep.

Wat kost het om een website te laten maken?

Voor een goede professionele website zal je tussen de €1500 en €2500 kwijt zijn, afhankelijk van jouw wensen. Simpele websites met weinig functies starten vanaf €500.

Wat is WordPress?

WordPress is een populair open-source content management systeem (CMS) waarmee gebruikers websites en blogs kunnen maken en beheren zonder uitgebreide technische kennis.

Kan ik een website laten maken in Dronten?

Jazeker! Wij (Hyperfix) zijn een webdesigner uit Dronten. Bel ons gerust voor een vrijblijvend advies en kom er achter wat er nodig is om jouw website te laten maken in Dronten!

Is het moeilijk om zelf een website te maken?

Dit hangt heel erg af van jouw kennis en de tijd die je beschikbaar hebt. Over het algemeen kan iedereen een website maken als diegene bereid is hier tijd in te stoppen. Wij kunnen je ook ondersteunen bij het zelf maken van een website, neem gerust contact op!

Geeft Hyperfix Dronten ook les in webdesign?

Ja! Wij hebben alle kennis in huis om jou een ware webdesigner te maken. Als je contact met ons opneemt kijken we samen welke kennis jij het beste kan gebruiken.

Misschien ook wat voor jou…

Wat is SEO?

Wat is SEO?

Wat is SEO? SEO, of Search Engine Optimization, is een proces waarmee je de online zichtbaarheid van je website kunt...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *